Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

«Να παραμείνουμε άνθρωποι»

Μεγάλη Εβδομάδα 2017. Για μια ακόμη χρονιά, οι περισσότεροι υποδεχόμαστε αγαπημένα μας πρόσωπα, ενώ προετοιμαζόμαστε για την Ανάσταση και το Πασχαλινό τραπέζι με συγγενείς και φίλους. Ομως, όχι λίγοι, δεν θα μπορέσουν να απολαύσουν αυτή τη χαρά.
Οπως οι άποροι – άστεγοι που αντίκρισα προχθές σε μια νυχτερινή βόλτα στην περιοχή του Συντάγματος στην Αθήνα, λίγα μέτρα από τη Βουλή των Ελλήνων. Οπως επίσης οι άνθρωποι που είναι μόνοι τους, που δεν έχουν κανέναν και που βιώνουν τις γιορτές σαν πένθος και όχι σαν χαρά.
Μεγάλη Εβδομάδα 2017. Και ο κόσμος της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας, των μνημονίων και της φτώχειας, ολοένα και μεγαλώνει με τον πλανήτη να βρίσκεται σε μόνιμη αναταραχή. Με το χρήμα από μέσο εξυπηρέτησης συναλλαγών να έχει μετατραπεί σε “θηλιά” για χώρες και λαούς.
Μεγάλη Εβδομάδα 2017. Και οι δράσεις αλληλεγγύης απλώνονται σε όλη τη χώρα. Δράσεις υπέρ αδυνάτων και ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Δράσεις ανθρωπιάς και ελευθερίας. Δράσεις που αποτελούν ευκαιρία για αναστοχασμό και περίσκεψη.
Το στοίχημα για όλους είναι ένα: να μη χάσουμε την ανθρωπιά μας σε αυτούς τους περίεργους καιρούς. Γιατί, όπως έλεγε και ο Χρόνης Μίσσιος:
«…Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος. Και αυτό είναι η κορυφαία πολιτική μάχη. Να μπορείς να αποφύγεις τη βαρβαρότητα αυτής της εποχής. Να μπορείς να παραμείνεις άνθρωπος με τρυφερότητα. Με το δικό σου βλέμμα…».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 10/4/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/na-paraminoume-anthropi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου