Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Πρωτοβουλία για παιδιά Ρομά από την ΕΣΗΕΠΗΝ στην Πάτρα

Με χαρούμενα χαμογελαστά παιδικά πρόσωπα γέμισε χθες ο καταυλισμός των τσιγγάνων στο Ρηγανόκαμπο Πατρών. Αιτία; Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), η επίσκεψη των αναδόχων στα βαπτιστήρια τους οι οποίοι κατέφτασαν φορτωμένοι με δώρα. Αν και η συμμετοχή των αναδόχων ήταν περιορισμένη αυτοί που πήγαν μερίμνησαν να δώσουν χαρά σε όλα τα παιδιά.
Στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΠΗΝ υπενθυμίζει ότι "πριν από 18 περίπου χρόνια 18 φορείς της περιοχής είχαν βαφτίσει ομαδικά, μετά από πρωτοβουλία μελών της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων
Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), παιδιά του καταυλισμού.
Όπως όλα τα παιδιά έτσι και αυτά, ο Κωνσταντίνος, ο Διονύσιος, η Πολυτίμη, ο Σωτήρης, ο Αλέξανδρος, η Κωνσταντίνα, ο Ασημάκης, η Ανθούλα και τα άλλα παιδιά, είχαν βγει στο δρόμο και περίμεναν τους νονούς τους οι οποίοι και φέτος ήταν συνεπείς στο ραντεβού τους".
Στην χθεσινή επίσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους της ΕΣΗΕΠΗΝ ο γραμματέας  της   Γιώργος Καρβουνιάρης και το μέλος Μαρίνα Ριζογιάννη, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο βοηθός Περιφερειάρχη και εντεταλμένος σύμβουλος του Περιφερειακού Συμβουλίου για θέματα υγείας και πρόνοιας  Αντώνης Χαροκόπος, εκ μέρους του Συλλόγου των γιατρών του ΠΕΔΥ ο γραμματέας του Συλλόγου και εθελοντής Σαμαρείτης του ΕΕΣ Νικόλαος Κοσκινάς  και από την  ομάδα εθελοντών του Σώματος Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. Πάτρας ο υπαρχηγός του Σώματος Ιωάννης – Χρήστος Σπηλιόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου