Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Επένδυση στα Χανιά από Λιβανέζο επιχειρηματία

Την ώρα που μερικά από τα καλύτερα ελληνικά “μυαλά” μεταναστεύουν στο εξωτερικό προς επαγγελματική αποκατάσταση, ένας επιχειρηματίας με καταγωγή από το Λίβανο, που ασχολείται με την ανάπτυξη λογισμικού για αεροπορικές εταιρείες, μετά από επισκέψεις του στην πόλη μας, επέλεξε τα Χανιά για να επενδύσει και να απασχολήσει ταλαντούχους μηχανικών υπολογιστών.
Πρόκειται για τον κ. Τζορτζ Χαϊραλά, ο οποίος υπογραμμίζει την ανάγκη η νεότερη γενιά στην Ελλάδα να βρει εδώ θέσεις εργασίας στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας καθώς, όπως έχει διαπιστώσει, η χώρα μας διαθέτει εξαιρετικά ταλέντα, κάποια από τα οποία εντόπισε στο Πολυτεχνείο Κρήτης και τα προσέλαβε.
Ο ίδιος ίδρυσε πριν δύο χρόνια στη λεωφόρο Σούδας το Κέντρο Καινοτομίας της Jr Technologies (η οποία έχει εγκαταστάσεις σε Ελλάδα και Ιρλανδία) και ήδη στα Χανιά απασχολεί 70 εργαζόμενους.
Ο κ. Χαϊραλά μας λέει ότι επισκέπτεται τα Χανιά εδώ και πολλά χρόνια. «Έτσι», σημειώνει, «ανακάλυψα ότι υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι μηχανικοί υπολογιστών».
«Πάντα», συνεχίζει, «ψάχνουμε για καταρτισμένους ανθρώπους, αλλά στην Ελλάδα βρήκαμε έναν μεγάλο αριθμό ταλαντούχων μηχανικών Η/Υ οι οποίοι δεν είχαν πρόσβαση σε θέσεις εργασίας με υψηλές προκλήσεις. Η JR Technologies, είναι μία εταιρεία που δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους της να εξελιχθούν ως επαγγελματίες και να εκτεθούν σε νέες ιδέες και νέες προκλήσεις. Δημιουργούμε ένα περιβάλλον για τις ομάδες μας όπου διαρκώς υπάρχουν προκλήσεις. Θέλουμε να είναι ευτυχισμένοι που έρχονται καθημερινά στη δουλειά».
Οσο για το πως βρήκε προσωπικό στα Χανιά ο ίδιος επισημαίνει: «Η αρχική επιλογή έγινε σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης. Στη συνέχεια, βρήκαμε ταλαντούχους ανθρώπους από όλη την Ελλάδα. Σήμερα, απασχολούμε περίπου 70 εργαζόμενους και θέλουμε να αναπτυχθούμε κατά 30 άτομα στο εγγύς μέλλον».
Ο ίδιος σημειώνει πως «η JR Technologies δεν μπορεί να σταματήσει εξ ολοκλήρου τη φυγή επιστημονικού δυναμικού στο εξωτερικό, αλλά πιστεύουμε ότι έχουμε κάνει μία καλή αρχή για να κρατήσουμε τα ελληνικά ταλέντα στην Ελλάδα».
Σε ό,τι αφορά τη δουλειά της εταιρείας του, αναφέρει: «Η JR Technologies αναπτύσσει λογισμικό για αεροπορικές εταιρείες. Η εξειδίκευσή μας επεκτείνεται σε όλους τους τομείς πέριξ της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, όπως, Τιμολόγηση, Προώθηση Προϊόντων, Συστήματα Κρατήσεων και & Λύσεις Πληρωμών.
Για τα μελλοντικά σχέδιά του λέει: «Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε δημιουργικές ιδέες για να βοηθήσουμε την κοινότητά μας, καθώς και τη νεότερη γενιά στην Ελλάδα να βρει εδώ θέσεις εργασίας στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας».
Για το αν η Ελλάδα προσφέρεται για επενδύσεις, απαντά: «Στην Ελλάδα το περιβάλλον χρειάζεται ακόμη αρκετές βελτιώσεις ώστε να είναι φιλικό προς τις επενδύσεις, γεγονός που θα δώσει κίνητρα για την εγκατάσταση επιχειρήσεων. Ωστόσο, το πλούσιο ταλέντο και η δυναμική του ανθρώπινου δυναμικού όπως επίσης και η στήριξη που μας παρέχει η τοπική κοινωνία μας προσφέρει αισιοδοξία ότι η πορεία μας θα συνεχίσει να είναι ανοδική και απρόσκοπτη. Έχουμε μια καλή ομάδα συμβούλων στα Χανιά και στην Αθήνα που μας υποστηρίζουν και καθοδηγούν αποτελεσματικά κυρίως σε νομικά και φορολογικά θέματα, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να ξεπερνούμε τους “σκοπέλους” που πολλές φορές θέτει το κανονιστικό /θεσμικό πλαίσιο και μπορούν να επηρεάσουν την αναπτυξιακή μας πορεία».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 14/6/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/ependisi-sta-chania-apo-livanezo-epichirimatia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου