Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Προτάσεις για το Ιτζεδίν από φοιτητές του Κολοράντο!

Προτάσεις για τη χρήση του φρουρίου Ιτζεδίν καταθέτουν φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο των ΗΠΑ, οι οποίοι πραγματοποιούν Θερινό Εργαστήριο στα Χανιά!
Το Εργαστήριο εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας του Τμήματος Αρχιτεκτονικής και Αστικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου του Κολοράντο και του Δήμου Χανίων και πραγματοποιείται από μεταπτυχιακούς φοιτητές και
καθηγητές του συγκεκριμένου Τμήματος στη Μεσόγειο, με σταθμούς τους: την Αθήνα, τη Μύκονο, τη Νάξο, το Ρέθυμνο και τα Χανιά.
Μάλιστα, την ερχόμενη Τρίτη 13 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, που θα είναι ανοιχτή για το κοινό, θα παρουσιαστούν τα ενδιαφέροντα αποτελέσματα της εργασίας των φοιτητών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Χανίων, «στόχος του προγράμματος είναι να μελετηθεί σε επίπεδο αστικού σχεδιασμού η οικιστική ανάπτυξη των πόλεων, με άξονα τον τουρισμό. Στο πλαίσιο αυτό οι φοιτητές επισκέφθηκαν
πρόσφατα το ιστορικό Φρούριο Ιτζεδίν, στο οποίο και επικεντρώθηκε η έρευνα τους, εστιάζοντας σε προτεινόμενες χρήσεις τόσο για το Φρούριο όσο και για την ευρύτερη περιοχή».
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ακόμα, όπως αναφέρει ο Δήμος Χανίων, σε συνάντηση στην Αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, τα μέλη της ξένης αντιπροσωπείας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα, «για την προτεραιότητα, που δίνει η δημοτική αρχή στην ανάγκη ανάδειξης και αξιοποίησης του Φρουρίου». Ο κ. Βάμβουκας επεσήμανε ότι η αξιοποίηση δεν θα πρέπει να είναι στενά τουριστική αλλά θα πρέπει να επικεντρώνεται στην ανάδειξη της ιστορίας του τόπου αλλά και του κάστρου και συμπλήρωσε: «Επιδιώκουμε την αξιοποίηση του κάστρου με έμφαση στη σύνδεση του με το Φρούριο Κούλε της Απτέρας και τη νησίδα της Σούδας, που βρίσκονται στην ίδια περιοχή». Στη συνάντηση παρευρέθηκαν Αντιδήμαρχοι, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, καθώς και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Απτέρων, Γιάννης Μιχελιουδάκης.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα web - 9/6/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/protasis-gia-to-itzedin-apo-fitites-tou-koloranto/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου