Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Εισιτήρια και παραλίες

Υπερβολική -αν όχι άστοχη- είναι κατά την άποψή μας, η πρόταση της Ενωσης Ξενοδόχων Νομού Χανίων προς τους δημάρχους Καντάνου – Σελίνου και Κισάμου για αντίτιμο τουλάχιστον 10 ευρώ για την είσοδο στον Μπάλο αλλά και στο Ελαφονήσι «προκειμένου να υπάρξει ένα ποσό το οποίο θα είναι ικανό να καλύψει τις ανάγκες της καθαριότητας και περιποίησης των συγκεκριμένων παραλιών».
Αν επιβληθεί αυτό το τέλος, θα πρέπει μια τριμελής οικογένεια να πληρώνει 30 ευρώ για να απολαύσει το μπάνιο της!
Και τα χρήματα αυτά δεν είναι λίγα. Δεν τα έχουν όλοι. Αυτή τη στιγμή για τον Μπάλο υπάρχει είσοδος 1 ευρώ. Αλλο όμως 1 ευρώ και άλλο… 10.
Στο Ελαφονήσι η πρόσβαση είναι ελεύθερη. Και όποιος θέλει, χωρίς να του επιβάλλεται, μπορεί να ενοικιάσει ομπρελοκάθισμα.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να υπάρξει καθαριότητα και ουσιαστική προστασία των περιοχών αυτών που είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.
Αλλά, όπως έλεγαν και οι δήμαρχοι που μίλησαν στα “Χανιώτικα νέα”, κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει μέσα από μελέτες (για το Ελαφονήσι υπάρχει η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη) και φορείς διαχείρισης…
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 28/7/2071)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/isitiria-ke-paralies/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου