Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

"Γουρούνι στο σακί" από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης

Τη σπαρταριστή κωμωδία του γάλλου θεατρικού συγγγραφέα Ζωρζ Φεϋντώ: «Γουρούνι στο σακί» σε σκηνοθεσία Γιάννη Καραχισαρίδη και με τον Δημήτρη Πιατά στους βασικούς πρωταγωνιστές, παρουσιάζει αυτό το καλοκαίρι το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης (ΔΗΠΕΘΕΚ).
Η  πρεμιέρα θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιουλίου στο θέατρο: “Μίκης Θεοδωράκης” στον Εμπρόσνερο Αποκορώνου (τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ και 10 ευρώ).
Θα ακολουθήσουν παραστάσεις σε όλη την Κρήτη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε το ΔΗΠΕΘΕΚ παραστάσεις θα δωθούν ως εξής:
Χανιά 18 & 19 Ιουλίου, Κάντανος 20 Ιουλίου, Κίσσαμος 21 Ιουλίου, Παλαιόχωρα 23 Ιουλίου, Πλατανιάς 24 Ιουλίου, Άγιος Νικόλαος 25 Ιουλίου, Σητεία 26 Ιουλίου, Ρέθυμνο 27 Ιουλίου, Ηράκλειο 28 & 29 Ιουλίου, Πέραμα Μυλοποτάμου 31 Ιουλίου, Αρχάνες 1 Αυγούστου.
ΤΟ ΕΡΓΟ
Το συγκεκριμένο θεατρικό έργο που παρουσιάζει ενδιαφέροντες χαρακτήρες, «οι οποίοι χωρίς να το καταλάβουν παγιδεύονται σε παράλογες καταστάσεις. Ο Πακαρέλ είναι ένας ευκατάστατος νεόπλουτος αστός που φιλοδοξεί να παρουσιάσει στην Όπερα των Παρισίων ένα έργο που συνέθεσε η αγαπημένη του κόρη. Αναζητώντας τον τενόρο που θα πρωταγωνιστήσει παρασύρεται από μια σειρά αναπάντεχων συμπτώσεων. Σιγά-σιγά όλα τα πρόσωπα του έργου αντιλαμβάνονται τις εξελίξεις με το δικό τους τρόπο, σε σημείο που οι σχέσεις τους να οδηγούνται σε απίθανες και ξεκαρδιστικές καταστάσεις. Πρόκειται για μια κωμωδία που συνδυάζει με αριστοτεχνικό τρόπο τη λογική και το παράλογο, οδηγώντας καθημερινούς ανθρώπους στα άκρα».
Ο ΖΩΡΖ ΦΕΫΝΤΩ
Ο Ζωρζ Φεϋντώ (1862-1921) υπήρξε ο μαιτρ της θεατρικής φάρσας. Οι κωμωδίες του θεωρούνται πανέξυπνες με καταιγιδιστική δράση και εξαιρετικά απολαυστικές και τα έργα του αποτελούν μέρος του παγκόσμιου θεατρικού ρεπερτορίου.
ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Οι συντελεστές της παράστασης του ΔΗΠΕΘΕΚ είναι:
•Μετάφραση: Έρση Βασιλικιώτη
•Διασκευή, σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια: Γιάννης Καραχισαρίδης
•Σκηνικά – φωτισμοί: Αντώνης Χαλκιάς
•Κοστούμια: Βάλια Μαργαρίτη
•Βοηθός σκηνοθέτη: Έλια Βεργανελάκη
•Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Πιατάς, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Μαρία Γεωργιάδου, Δήμητρα Σιγάλα, Γιάννης Δρακόπουλος, Βασίλης Πουλάκος
Χορηγοί: Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, ΑΝΕΚ LINES, SYN.ΚΑ.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 12/7/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/gourouni-sto-saki-apo-to-di-pe-the-k/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου