Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Τουρισμός, οικονομία και υποδομές

Η ΚΙΝΗΣΗ αυτές τις μέρες στο αεροδρόμιο Χανίων είναι εμφανώς αυξημένη καθώς ο ένας μετά τον άλλον οι τουρίστες καταφτάνουν για διακοπές στον Νομό Χανίων. Τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό, οι επισκέπτες και φέτος δεν είναι λίγοι. Τα απογεύματα και τις βραδινές ώρες οι επισκέπτες στην οδό Χάληδων αλλά και στην παλιά πόλη αυξάνονται καθημερινά.
Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, παραμένει σταθερά βασικός πυλώνας της τοπικής οικονομίας ενώ συνεπάγεται και εξωστρέφεια της κοινωνίας.
Ο ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ τουρισμός, αυτός ο οποίος θα περιηγηθεί την πόλη και τον Νομό, θα θαυμάσει τα αξιοθέατα, θα εντρυφήσει στην κρητική γαστρονομία, θα γνωρίσει τον τοπικό πολιτισμό και θα απολαύσει τόσο τη θάλασσα όσο και τις διαδρομές στα ορεινά και ημιορεινά, πρέπει να αποτελεί σταθερά ζητούμενο και στόχο των εμπλεκόμενων φορέων που επιδιώκουν την επέκταση της τουριστικής περιόδου, ει δυνατόν 12 μήνες το χρόνο.
ΠΡΟΣ αυτή την κατεύθυνση, υπάρχουν ήδη εξαιρετικοί προορισμοί για ντόπιους και επισκέπτες σε πόλη και ύπαιθρο.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ, μια ακόμα σημαντική παράμετρος είναι οι υποδομές, αλλά και η υλοποίηση μικρών έργων, π.χ. η βελτίωση της σήμανσης στην εθνική και σε επαρχιακές οδούς, η ανάδειξη των μνημείων και ιδιαιτεροτήτων κάθε περιοχής, η καθαριότητα κ.ά.
ΣΕ ΚΑΘΕ περίπτωση, ο τουριστικός σχεδιασμός δεν μπορεί να είναι άσχετος με τον ευρύτερο σχεδιασμό για το μέλλον ενός τόπου. Γιατί, όπως είχε ειπωθεί κάποτε σε μια εκδήλωση στα Χανιά, μια πόλη θα είναι όμορφη για τον επισκέπτη ο οποίος θα την προτιμήσει και θα τη διαφημίσει, όταν πρωτίστως θα είναι όμορφη -με καλή ποιότητα ζωής- για τον μόνιμο κάτοικό της.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 12/7/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/tourismos-ikonomia-ke-ipodomes/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου