Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Συζήτηση και για το αεροδρόμιο Μάλεμε ανάμεσα σε ιδιοκτήτες καταλυμάτων και Fraport

Τη στήριξη της Fraport στο αίτημα αξιοποίησης του αεροδρομίου Μάλεμε με στρατηγικό τρόπο και προς όφελος της «γενικότερης ανάπτυξης της περιοχής», ζήτησε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων “Κύδων” σε πρόσφατη συνάντηση γνωριμίας που πραγματοποίησε με τη διοίκηση της Fraport του αεροδρομίου Χανίων και συγκεκριμένα με τον κ. Τηνιακό.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου “Κύδων” που υπογράφει ο πρόεδρός του, Δρ. Κωνσταντίνος Πρώιμος, «επιδιώξαμε τη συνάντηση αυτή διότι για μας το αεροδρόμιο Χανίων είναι πολύ σημαντικό καθώς το θεωρούμε την κύρια πύλη εισόδου τουριστών στη Δυτική Κρήτη και τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια μεγάλη δυναμική ανάπτυξης την οποία στήριξε και στηρίζει η τοπική κοινωνία με πολλούς τρόπους. Θα θέλαμε η ανάπτυξη αυτή να διατηρηθεί και να επεκταθεί και είπαμε στον κ. Τηνιακό ότι είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε τη Fraport για τον σκοπό αυτό από την ευόδωση του οποίου και η εταιρεία φυσικά θα ωφεληθεί. Θα θέλαμε να δούμε το αεροδρόμιο να λειτουργεί άψογα στην εξυπηρέτηση των υπαρχόντων tour operators και low cost carriers, να μην υπάρχουν ουρές που να βγαίνουν εκτός κτιρίου κλπ».
«Θα θέλαμε επίσης -συνεχίζει ο κ. Πρώιμος- να δούμε το αεροδρόμιο να φέρνει περισσότερες εταιρείες low cost και παραδοσιακούς tour operators και βρίσκουμε ότι έχει έρθει η ώρα να δοκιμάσουμε ένα τρόπο προσέλκυσης των αεροπορικών εταιρειών όλο το χρόνο όπως το κάνει το Ηράκλειο. Έχουμε ενδείξεις ότι η τοπική κοινωνία θα συνδράμει στην προσπάθεια αυτή επέκτασης του τουρισμού το χειμώνα και θα επιδοτήσει τις εταιρείες που θα θελήσουν να πετάξουν το χειμώνα από μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, π.χ. την Κοπεγχάγη, το Όσλο, την Στοκχόλμη, το Ελσίνκι, το Βερολίνο, το Λονδίνο και το Παρίσι.
Ο ίδιος προσθέτει ότι ένα τρίτο θέμα που έθεσαν στον κ. Τηνιακό είναι ότι «εμείς υποστηρίζουμε τη σωστή σύνδεση του αεροδρομίου με το ΒΟΑΚ με ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο και θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να γίνει για να μπορέσει το αεροδρόμιο να αναπτυχθεί περαιτέρω».
ΤΟ ΜΑΛΕΜΕ
Για το θέμα του αεροδρομίου Μάλεμε, ο κ. Πρώιμος σημειώνει:
«Θα θέλαμε επίσης να στηρίξει η Fraport το αίτημά μας για βελτίωση των υποδομών με προεξάρχουσα την περίπτωση του παλιού αεροδρομίου Μάλεμε του οποίου η αξιοποίηση οφείλει να γίνει με στρατηγικό τρόπο που θα βοηθήσει στη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής. Θεωρούμε ότι ένα ακόμα αεροδρόμιο για μικρά αεροσκάφη σε συνδυασμό με ένα γήπεδο γκολφ που θα αναδεικνύει την τοπική χλωρίδα της Κρήτης και μια ολοκλήρωση του τρίτου σταδίου επεξεργασίας του βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑΒΑ ώστε το νερό να μην πετιέται στη θάλασσα αλλά να χρησιμοποιείται για άρδευση είναι καλές ιδέες που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης και που θα βοηθήσουν την περιοχή μας να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο και τη χειμαζόμενη οικονομία μας να πάρει μπροστά.
Η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα και οι ιδέες μας έτυχαν θετικής ανταπόκρισης. Στο τέλος παραδώσαμε ένα υπόμνημα στον κ. Τηνιακό το οποίο είπε ότι θα γνωστοποιήσει στη διοίκηση της Fraport στην Αθήνα».
(Χανιώτικα νέα web - 27/7/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/sizitisi-ke-gia-to-aerodromio-maleme-anamesa-se-idioktites-katalimaton-ke-fraport/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου