Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Προώθηση γαμήλιου τουρισμού στα Χανιά

Στην προώθηση του γαμήλιου τουρισμού στα Χανιά οδηγεί, σύμφωνα με τον Δήμο Πλατανιά, η αλλαγη του νομοθετικού πλαισίου τέλεσης των πολιτών γάμων που εγκρίθηκε από τη Βουλή στο πρόσφατο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών.
Η αλλαγή αφορά το χρόνο και το χώρο τέλεσης των πολιτικών γάμων.
Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Πλατανιά, η πρωτοβουλία ανήκει στον δήμαρχο Γιάννη Μαλανδράκη ο οποίος «όλο το προηγούμενο διάστημα είχε υποβάλλει συγκεκριμένη πρόταση προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου τέλεσης των πολιτών γάμων».
Με την αλλαγή που έγινε «ο Δήμαρχος ορίζει με πάγια πράξη του, περισσότερες τακτές ημέρες της εβδομάδας, μη αποκλειομένου του Σαββάτου και της Κυριακής, και ορισμένη ώρα ενάρξεως, για την τέλεση των γάμων για τους οποίους υποβλήθηκαν σχετικές αιτήσεις μέχρι και την προηγούμενη ημέρα. Με την ίδια πράξη του, ο Δήμαρχος μπορεί να ορίζει την τέλεση των πολιτικών γάμων σε περισσότερα του ενός δημοτικά κτίρια ή και σε εξωτερικούς κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους. Ο Δήμαρχος μεριμνά για την κατάλληλη διαρρύθμιση και διακόσμηση του χώρου, ώστε να δίνεται στην τελετή του γάμου η επισημότητα που της ταιριάζει».
Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι «η εξέλιξη αυτή δικαιώνει το Δήμο του Πλατανιά που από την πρώτη στιγμή, είχε ασχοληθεί επισταμένως με το θέμα – σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χανίων και τους τουριστικούς φορείς των Χανίων – επιτυγχάνοντας, η πρόταση που συνέταξε ο Δήμαρχος μαζί με τους συνεργάτες του – και την οποία είχε υποβάλλει στο αρμόδιο Υπουργείο αλλά και στο πλαίσιο της διαδικασίας διαβούλευσης του ν/σ στο opengov.gr-  να συμπεριληφθεί στο ψηφισθέν νομοσχέδιο. Το γεγονός αυτό ανοίγει πλέον το δρόμο για την προώθηση του γαμήλιου τουρισμού στα Χανιά – και όχι μόνο – αφού εφεξής οι πολιτικοί γάμοι θα μπορούν να διεξάγονται νομίμως όλες τις ημέρες της εβδομάδας, σε περισσότερα από ένα δημοτικά κτίρια αλλά και σε εξωτερικούς, κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους, κάτι το οποίο αποτελούσε πάγιο αίτημα των τουριστικών φορέων/πρακτόρων αλλά και των επαγγελματιών που σχετίζονται με τον γαμήλιο τουρισμό».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 3/8/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/proothisi-gamiliou-tourismou-sta-chania/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου