Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Αντιδράσεων συνέχεια για το εισιτήριο σε παραλίες

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην πρόταση επιβολής εισιτηρίου 10 ευρώ σε Ελαφονήσι και Μπάλο που κατέθεσε η Ενωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων.
Χθες, η Ενωση Τουριστικών Καταλυμάτων Νομού Χανίων ζήτησε με ανακοίνωσή της, «ανοιχτές παραλίες για όλους».
Στην ανακοίνωση της Ενωσης Τουριστικών Καταλυμάτων, αναφέρεται ότι «όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ξαναήρθε στην επικαιρότητα το θέμα της αύξησης του εισιτηρίου στον Μπάλο της Γραμβούσας από 1 ευρώ που είναι σήμερα. Μόνο που ενώ πέρυσι μιλούσαν για 3-5 ευρώ φέτος ρίχτηκε στο τραπέζι τα 10 ευρώ. Αλήθεια ο δικός τους πληθωρισμός με τι ρυθμούς τρέχει;». Η Ενωση Τουριστικών Καταλυμάτων Νομού Χανίων τονίζει ότι «είμαστε αντίθετοι με την νοοτροπία ότι ο τουρισμός πρέπει να είναι για τους λίγους, για τους τουρίστες που διαμένουν στα 5 αστερα ξενοδοχεία που θα μπορούν να πληρώνουν εισιτήρια για παραλίες της περιοχής μας. Το μέτρο της επιβολής τέλους στους τουρίστες είχε αποτελέσει θέμα συζήτησης στην Βενετία πριν από χρόνια και η πρόταση ότι όποιος επισκέπτεται στην πόλη των καναλιών πρέπει να καταβάλει συγκεκριμένο τέλος απορρίφθηκε ως αντικοινωνικό μέτρο. Ας πάψουμε να βλέπουμε τον τουρίστα σαν το θύμα που θα καλύψει τις όποιες χρηματικές ανάγκες μας , εάν υπάρχουν ανάγκες για κάποιες βελτιώσεις σε υποδομές, όπως τουαλέτες κλπ, υπάρχει το ΕΣΠΑ με γενναία χρηματοδότηση, άλλωστε ο Μπάλος μόνο αυτοκινητόδρομο που θα αλλοιώσει το περιβάλλον δεν χρειάζεται».
Καταλήγοντας η Ενωση Τουριστικών Καταλυμάτων υπογραμμίζει ότι «είμαστε υπέρ της ελεύθερης εισόδου των τουριστών και των συμπολιτών μας σε όλους τους όμορφους τόπους που η φύση γενναιόδωρα δώρισε στην περιοχή των Χανίων χωρίς περιορισμούς, κάτι που φέρνει περισσότερους τουρίστες, με μόνο μέλημα την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της ευαισθητοποίησης του επισκέπτη, χωρίς αποκλεισμούς και εισιτήρια που διώχνουν τον κόσμο και ζημιώνουν τον τουρισμό».
Την ανακοίνωση υπογράφουν εκ του Δ.Σ., ο πρόεδρος Ι. Κουκουράκης και η γεν. Γραμμ. Γ. Ατσαλάκη.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 1/8/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/antidraseon-sinechia-gia-to-isitirio-se-paralies/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου