Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Παρέμβαση - έκπληξη

Η έκπληξη αλλά και είδηση στις αντιπαραθέσεις για τα κτήρια στον λόφο Καστέλι ήρθε από τον επιχειρηματία και πρώην νομάρχη Χανίων, Γρηγόρη Αρχοντάκη. Ο οποίος αν και πιστός φιλελεύθερος και υπέρμαχος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, δεν συμφωνεί με την εκχώρηση των κτηρίων. Στο άρθρο του που δημοσιεύτηκε προ ημερών στα “Χ.ν.”, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι «ασφαλώς νομικά το ίδρυμα έχει δικαίωμα να τα κάνει ό,τι θέλει. Κατά την άποψή μου όμως έχει την ηθική υποχρέωση να διαβουλευτεί τουλάχιστον με τον Δήμο, αφού μάλιστα πρόκειται και για μεγάλης αρχιτεκτονικής και ιστορικής αξίας κτήρια που βρίσκονται στην καρδιά της Παλιάς Πόλης». Επισημαίνει επίσης ότι «πλήθος ιστορικών κτηρίων έχουν αποκατασταθεί και στα Χανιά με χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα».
Στο υστερογραφο του ξεκαθαρίζει ότι «παραμένω φιλελεύθερος, υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και υπέρ των παραχωρήσεων σε ιδιώτες όταν αυτή είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας π.χ. ΒΟΑΚ, ΣΔΙΤ κατασκευής σχολείων, παραχώρηση ανεκμετάλλευτων εκτάσεων, παραχώρηση και συνεκμετάλλευση υποδομών κ.λπ. Η συγκεκριμένη απόφαση πιστεύω πως δυσφημεί τη λογική του οικονομικού φιλελευθερισμού δημιουργώντας την πεποίθηση πως αυτό που πρεσβεύει είναι πως τα πάντα παραχωρούνται χωρίς να υπολογιστεί το όφελος για την κοινωνία».
Ε, όπως και να το κάνουμε οι απόψεις αυτές όταν εκφράζονται από έναν φιλελεύθερο πολίτη, ο οποίος μάλιστα και από τη θητεία του ως Νομάρχης είχε αφήσει θετικά δείγματα, έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον…
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 5/8/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/paremvasi-ekplixi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου