Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Η κλιματική αλλαγή

Το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, αλλά και η αναγκαιότητα λήψης μέτρων για αντιμετώπιση της κατάστασης που μας αφορά όλους, αναδείχθηκαν στην Ολυμπιάδα Πνεύματος που πραγματοποιείται στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι.
Μάλιστα, φαίνεται ότι οι πολίτες είναι πιο ευαισθητοποιημένοι από τους πολιτικούς ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα.
Οπως μας έλεγε ο ομότιμος καθηγητής και πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Γιάννης Φίλης,  «στους πολίτες η συνείδηση υπάρχει σε κάποιο βαθμό. Εχουμε κάνει σφυγμομετρήσεις και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα έχουμε διαπιστώσει ότι η κλιματική αλλαγή έρχεται δεύτερη μετά το ζήτημα της ανεργίας ενώ για τους πολιτικούς μας έρχεται τρίτη: Πρώτη είναι η ανεργία, δεύτερο το μεταναστευτικό και τρίτη η κλιματική αλλαγή».
Το θέμα λοιπόν είναι οι κυβερνήσεις και τα κράτη που έχουν υπογράψει συμφωνίες για το κλίμα, όπως τη συμφωνία του Παρισιού το 2015, πέραν από τις προθέσεις, να προχωρήσουν σε πράξεις οι οποίες θα ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή που ήδη είναι ορατές.
Και εμείς οι πολίτες, να ευαισθητοποιηθούμε ακόμα περισσότερο σε ζητήματα καθαριότητας, ανακύκλωσης, προστασίας των παραλιών και του περιβάλλοντος. Για να παραδώσουμε ένα καλύτερο πλανήτη στις μελλοντικές γενιές. Πριν είναι πιο αργά...
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 15/9/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/i-klimatiki-allagi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου