Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Προβληματικές ραδιοφωνικές μεταδόσεις στα Χανιά

Με προβλήματα γίνεται η αναμετάδοση των δημόσιων ραδιοφωνικών σταθμών στα Χανιά. Τόσο της ΕΡΑ Χανίων όσο και των εθνικών ραδιοφωνικών προγραμμάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΡΑ Χανίων αναμεταδίδεται από το βασικό Κέντρο Εκπομπής των Χανίων, τη Μαλάξα, στους 100,6 στα FM εδώ και καιρό με περιορισμένη ισχύ, λόγω προβλημάτων του πομπού, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιοχές έξω από την πόλη, η λήψη του σταθμού να μην είναι ικανοποιητική. Οσο για τον πομπό της ΕΡΑ Χανίων στην Σκλόκα, στην συχνότητα 104 στα Fm, παραμένει εκτός λειτουργίας. Ο δε πομπός μεσαίων κυμάτων της ΕΡΑ στη συχνότητα 1512 Khz παρουσιάζει συχνά τεχνικά προβλήματα καθώς είναι παλιός.
Οσο για τα εθνικά ραδιοφωνικά προγράμματα που αναμεταδίδονται στα Χανιά, δηλαδή το Πρώτο Πρόγραμμα στους 92,9 στα Fm, το Δεύτερο στους 94,9 και το Τρίτο στους 106:
Ολοι οι σταθμοί αναμεταδίδονται μόνο από το παλιό Κέντρο Εκπομπής, τη Σκλόκα, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιοχές μέσα στην πόλη των Χανίων, όπως π.χ. στη Χαλέπα όπου δεν υπάρχει οπτική επαφή με τη Σκλόκα (από την οποία, όμως, υπάρχει εμβέλεια σε απομακρυσμένες περιοχές των Χανίων και του Ρεθύμνου), σε αρκετά σημεία η λήψη να είναι προβληματική. Και αυτό αφορά κυρίως το Πρώτο και το Δεύτερο Πρόγραμμα που έχουν τους παλαιότερους πομπούς. Η εγκατάσταση και λειτουργία αναμεταδοτών των δημόσιων ραδιοφωνικών προγραμμάτων και στη Μαλάξα (βασικό Κέντρο Εκπομπής) από την οποία ήδη εκπέμπουν τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ και όλοι οι άλλοι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί θα έλυνε τα προβλήματα λήψεως των δημόσιων σταθμών στην πόλη των Χανίων.
Επιπλέον, δεδομένου ότι όλοι οι πολίτες πληρώνουμε όπου κι αν κατοικούμε ισοτίμως για την ΕΡΤ μέσω της ΔΕΗ, είναι ανεπίτρεπτο το γεγονός ότι ακόμα η ΕΡΤ δεν παρέχει στην Κρήτη όλα τα ραδιοφωνικά της προγράμματα, π.χ. δεν έχει εγκαταστήσει αναμεταδότη για τον σταθμο Kosmos που παίζει μουσικές από όλο τον πλανήτη και ακούγεται κάποιες ώρες μόνο μέσω της ΕΡΑ Χανίων. Τέλος, η ΕΡΤ ακόμα δεν έχει ξεκινήσει στην Κρήτη την αναμετάδοση των δορυφορικών καναλιών που αναμεταδίδει στην Αττική από το δεύτερο ψηφιακό της μπουκέτο (BBC, DW, TV5, ΡΙΚ)!
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 5/10/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/provlimatikes-radiofonikes-metadosis-sta-chania/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου