Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Να αντιστραφούν οι ρόλοι

Στην επικαιρότητα χθες το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας αλλά και όλης της Ευρώπης μέσα από τις φθινοπωρινές οικονομικές προβλέψεις των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα λοιπόν με τις προβλέψεις της Κομισιόν, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, το 2018 θα επιτύχει από τα υψηλότερα ποσοστά δημοσιονομικού πλεονάσματος (0,9% του ΑΕΠ) μαζί με την Κύπρο (1,4%) και τη Γερμανία (1%), η ανεργία το 2018 αναμένεται να είναι στο 20,4%, ο πληθωρισμός 0,8%.
Καλά όλα αυτά, αλλά το θέμα είναι τι γίνεται στην πραγματική οικονομία και ιδιαίτερα στα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα και στη λεγόμενη μεσαία τάξη που έχει γίνει και αυτή… ασθενής.
Προ ημερών δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία έρευνας που έδειχνε ότι το χαμηλότερο επίπεδο αποταμίευσης μεταξύ των 28 ευρωπαϊκών χωρών καταγράφεται στην Ελλάδα, καθώς τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις λυγίζουν από τους υπέρογκους φόρους.
Προ ημερών επίσης κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν ότι φορολογήθηκε υπέρογκα η μεσαία τάξη για να στηριχθούν οι ασθενέστεροι. Στην πράξη, συντελείται μια γενική εξαθλίωση. Αρκεί μια ματιά στους κατώτερους μισθούς και συντάξεις αλλά και στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κλείνουν ή δεινοπαθούν για να το επιβεβαιώσει. Εδώ και πολλά χρόνια δουλεύουμε όλοι για το κράτος αντί να δουλεύει το κράτος για εμάς…
Κάποτε πρέπει να αντιστραφούν οι ρόλοι. Και οι προβλέψεις να περάσουν από τους οικονομικούς δείκτες, στην πραγματική οικονομία.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 10/11/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/na-antistrafoun-i-roli/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου