Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Απάντηση σε δημοσίευμα για το παλιό Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου

Κύριε διευθυντά,
σε αποκατάσταση της πραγματικότητας σε σχέση με τον τίτλο αλλά και τα αναφερόμενα της δημοσίευσης της Τρίτης 14 Νοεμβρίου, έχω να σας ενημερώσω για τα παρακάτω:
Το επονομαζόμενο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων του πρώην Δήμου Κολυμβαρίου, από τη σύσταση του Καλλικρατικού Δήμου Πλατανιά ήταν ένα κτήριο φάντασμα και λεηλατημένο.
Στη διερεύνηση που έκαναν οι Τεχνικές Υπηρεσίες για την αποκατάσταση του, προέκυψαν εκτός των άλλων και θέματα στατικότητας του κτηρίου, πράγμα που εμποδίζει στην παρούσα φάση την αποκατάσταση του.
Σε ό,τι αφορά το σχόλιο σας περί της αναπτυσσόμενης περιοχής του Κολυμβαρίου, να σας γνωρίσουμε τέσσερα σημαντικά έργα που υλοποιούνται ή έχουν δρομολογηθεί, πέραν άλλων μικρότερων στην περιοχή.
• Ανακατασκευή συγκροτήματος Γυμνασίου – Λυκείου Κολυμβαρίου, προϋπολογισμού 2.000.000,00€, είναι στη διαδικασία εγκατάστασης του εργολάβου.
• Δημιουργία και εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού Γηπέδου Κολυμβαρίου, προϋπολογισμού περί των 200.000,00 €
• Ανακατασκευή χλοοτάπητα, διαμόρφωση εξωτερικού χώρου, αναβάθμιση κτηριακών εγκαταστάσεων γηπέδου Κολυμβαρίου, για τα οποία πραγματοποιούνται διαδικασίες ή έχουν ήδη περατωθεί, συνολικού προϋπολογισμού 380.000,00€.
• Υποβολή προς ένταξη στο ΕΠΑΛ, σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Χανίων μετά από προσπάθειες ετών, του έργου “Επέκταση-Βελτίωση Λιμένα Κολυμβαρίου, προϋπολογισμού 7.000.000 € με το ΦΠΑ”.
Οπως αντιλαμβάνεσθε τα τρία από τα παραπάνω έργα, έχουν να κάνουν με τους νέους ανθρώπους της περιοχής και όχι μόνο.
Παρακαλούμε για τη δημοσίευση της απάντησης μας, σε αντίστοιχο χώρο με το δημοσίευμα σας, για την αντίστοιχη πληροφόρηση των αναγνωστών σας.
Με τιμή
Ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης

Σ.Σ. Στο δημοσίευμά μας δεν σχολιάσαμε ότι δεν γίνονται έργα στο Κολυμπάρι. Το πρόβλημα της εγκατάλειψης του παλιού δημοτικού σχολείου αναδείξαμε. Και ο τίτλος του δημοσιεύματος αποτυπώνει την πραγματικότητα. Αν ο κ. Δήμαρχος επισκεπτόταν το παλιό σχολείο και έβλεπε τα σκουπίδια, τα σπασμένα τζάμια, τα σίδερα στις αίθουσες, τι θα σκεφτόταν; Δεν είναι εικόνες ντροπής αυτές; Οι φωτογραφίες μιλάνε μόνες τους. Ομως, το ζητούμενο δεν είναι να διατηρηθεί η ίδια κατάσταση. Αφού λοιπόν υπάρχουν θέματα στατικότητας, ποιο είναι το επόμενο βήμα; Τι σχεδιασμός υπάρχει; Ο ρόλος του Τύπου δεν είναι μόνον να αναδεικνύει τα έργα που γίνονται αλλά να παρουσιάζει και τα προβλήματα που υπάρχουν με σκοπό την επίλυσή τους. Και αυτό πρέπει να το κατανοήσουν οι δήμαρχοι αλλά και άλλοι αρμόδιοι…
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 15/11/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/apantisi-se-dimosievma-gia-to-palio-dimotiko-scholio-kolimvariou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου