Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Διαρκής υποβάθμιση για το Δημοτικό Γηροκομείο λόγω έλλειψης προσωπικού

Σε διαρκή υποβάθμιση βρίσκονται οι υπηρεσίες του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων εξαιτίας της παρατεταμένης έλλειψης προσωπικού. Για το λόγο αυτό, το Δημοτικό Γηροκομείο εξετάζει σοβαρά την ανάθεση βοηθητικών υπηρεσιών σε ιδιωτικά συνεργεία προκειμένου, όπως εξηγεί ο πρόεδρός του, Γιώργος Κουκλάκης, να προστατεύσει την υγεία και ασφάλεια ηλικιωμένων και εργαζομένων.
Τα παραπάνω επισημαίνονται σε έγγραφο του κ. Κουκλάκη το οποίο χθες κατάθεσαν ως αναφορά στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, Διαμάντω Μανωλάκου και Σταύρος Τάσσος.
Η επιστολή του κ. Κουκλάκη απευθύνεται προς τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη, τον υπουργό Περιβάλλοντος και βουλευτή Χανίων, Γιώργο Σταθάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και βουλευτή Χανίων, Παύλο Πολάκη, τους βουλευτές Χανίων, Β. Βαγιωνάκη και Αντ. Μπαλωμενάκη, τον βουλευτή Ηρακλείου, Μαν. Συντυχάκη, τους βουλευτές της ΝΔ Μ. Βορίδη και Ντ. Μπακογιάννη και την ΚΕΔΕ.
Ο κ. Κουκλάκης σημειώνει ότι το «σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού» επανειλημμένα «απασχολεί το ίδρυμα και δυσκολεύει το έργο του».
Στη συνέχεια αναφέρεται στις προσπάθειες που έχουν γίνει χωρίς, όπως εξηγεί, να έχει προκύψει προς το παρόν ουσιαστικό αποτέλεσμα. Προσθέτει δε ότι «οι μόνες συστάσεις που έγιναν είναι ο προγραμματισμός πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, ενέργειες οι οποίες έχουν γίνει μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα και αναμένεται το αποτέλεσμά τους».
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Δημοτικού Γηροκομείου εξηγεί σε αυτό το σημείο ότι «το διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα σε συνδυασμό με την λήψη μακροχρόνιων αναρρωτικών αδειών κυρίως από νοσηλευτικό προσωπικό και βοηθητικό προσωπικό, οδηγούν στην σταδιακή αδυναμία παροχής ποιοτικών υπηρεσιών προς τους ηλικιωμένους, την υπερβολική καταπόνηση του προσωπικού και την διαρκή υποβάθμιση των υπηρεσιών του ιδρύματος που έχει δημοτικό χαρακτήρα έναντι του ιδιωτικού ανταγωνισμού.
Ο ίδιος ζητά από τους αποδέκτες της επιστολής του, να συνδράμουν για την επίλυση του θέματος «και την παροχή δυνατότητας κάλυψης θέσεων του προσωπικού που αποχώρησε με μόνιμο προσωπικό δεδομένου ότι το ίδρυμα είναι οικονομικά αυτάρκες και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό».
“ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ”
Καταλήγοντας ο κ. Κουκλάκης προειδοποιεί ότι «σε αντίθετη περίπτωση το ίδρυμα θα είναι αναγκασμένο προκειμένου να προστατεύει την υγεία και την ασφάλεια ηλικιωμένων και εργαζομένων να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις όπως είναι η ανάθεση βοηθητικών υπηρεσιών σε ιδιωτικά συνεργεία, λύση η οποία δεν κρίνεται βέλτιστη, αλλά απολύτως αναγκαία για την αποφυγή οδυνηρών καταστάσεων στον τομέα περίθαλψης των ηλικιωμένων».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 30/11/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/diarkis-ipovathmisi-gia-to-dimotiko-girokomio/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου