Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Σε φωτεινά μονοπάτια...

Την κατάσταση στην οποία έχουν οδηγήσει την νεολαία και τον κόσμο της εργασίας, τα μνημόνια και οι οικονομικές πολιτικές που επέβαλλαν οι δανειστές της Ελλάδας και ενέκριναν οι ελληνικές κυβερνήσεις, περιγραφεί ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.
Το δημοσίευμα αναφέρεται σε μια νέα κατηγορία εργαζομένων φτωχών, μέσα από τη χαλάρωση της εργατικής νομοθεσίας. Πρόκειται για τη γενιά των “working poor”. Για νέους με σπουδές και προσόντα, αλλά με «αποδοχές που μόλις φτάνουν για να καλύψουν το φαγητό τους».
Εν ολίγοις, το ρεπορτάζ επιβεβαιώνει αυτό που όλοι βλέπουμε κατά τα χρόνια της κρίσης.
Εν έτει 2017 τα παιδιά και οι οικογένειές τους, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στην Ελλάδα, δεν είναι λίγα ενώ η λεγόμενη μεσαία τάξη έχει και αυτή εξασθενήσει λόγω της υπερφορολόγησης.
Καμία ανάπτυξη δεν θα μπορέσει να έρθει, όσο επικρατούν πολιτικές που φτωχοποιούν τον πληθυσμό και οδηγούν στο περιθώριο ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας. Και όσο θα διευρύνονται οι ανισότητες τόσο θα υπάρχει ανάγκη από νέες “ουτοπίες”… για τη διεκδίκηση μιας αξιοπρεπούς ζωής για όλους και για πολιτικές που θα οδηγούν την ανθρωπότητα σε φωτεινά μονοπάτια. Μακριά από τη φτώχεια αλλά και από δοκιμασμένες “συνταγές” και λάθη του παρελθόντος…
ΥΓ.: Το δημοσίευμα του Spiegel βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/armut-in-griechenland-gruppe-der-working-poor-steigt-rasant-betroffene-erzaehlen-a-1175963.html
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 6/11/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/se-fotina-monopatia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου