Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Χριστούγεννα 2017

Χριστούγεννα 2017: Μέρες αγάπης, ξεγνοιασιάς και συναντήσεων με αγαπημένα μας πρόσωπα.
Αλλά και μέρες περίεργες: Ο πλανήτης ταλανίζεται από σειρά προβλημάτων με την κλιματική αλλαγή αλλά και τη φτώχεια να αποτελούν σύγχρονες απειλές.
Χριστούγεννα 2017: Με την Ελλάδα να παραμένει παραδομένη στη δίνη των μνημονίων και τις οικονομικές πολιτικές να απειλούν ολοένα και περισσότερο πολίτες και να οδηγούν στη φτώχεια ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού. Με πολλούς κατοίκους αυτής της χώρας σε απόγνωση, χωρίς δώρο και χωρίς δουλειά. Ταυτόχρονα, με τις δράσεις αλληλεγγύης να είναι καθημερινές στα Χανιά από πολίτες που -όλο το χρόνο και όχι μόνο λόγω… εορτών- κάνουν πράξη το σύνθημα: “Κανένας μόνος του στην κρίση”. Μια κρίση οικονομική και πολιτισμική που δεν εννοεί να μας αφήσει… ήσυχους.
Χριστούγεννα 2017: Με τη χώρα μας αλλά και όλη την Ευρώπη να πορεύεται σε μια νέα πραγματικότητα. Με τους νέους να ανησυχούν για το μέλλον. Ενα μέλλον που δικαιωματικά τους ανήκει. Με τη μεγαλύτερη ελπίδα για θετικές αλλαγές, να έρχεται πρωτίστως από τους ίδιους τους νέους που μεγαλώνουν μέσα στην κρίση και βλέπουν ότι τίποτα δεν χαρίζεται αλλά τη ζωή σου πρέπει να τη φτιάξεις ο ίδιος.
Χριστούγεννα 2017: Ευκαιρία για αναστοχασμό, αναθεώρηση, προβληματισμό. Για νέους στόχους, οράματα και προτάγματα. Για διεκδίκηση δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Και μια ευχή: Το πνεύμα αλληλεγγύης που αναπτύσσεται αυτές τις μέρες, να μην περιοριστεί μόνο στο διάστημα αυτό, να μη χαθεί αλλά να μας ακολουθεί και στο μετά. Για να διατηρήσουμε την ευαισθησία και την ανθρωπιά μας και όχι να την παραδώσουμε στις ορέξεις όσων θα επιθυμούσαν τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής που μας κρατάει ζωντανούς.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 25/12/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/christougenna-2017/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου