Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Λάθη και μνημόνια

Το πιο εύκολο είναι για τα δικά μας λάθη να μας φταίνε πάντα και μόνον οι άλλοι.
Αυτό συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό κατά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Συνηθίζεται να μας φταίνε μόνον οι άλλοι, που μπορεί να είναι οι δανειστές, οι Eυρωπαίοι εταίροι και όχι μόνον.
Αυτό δεν σημαίνει ότι οι δανειστές δεν έχουν ευθύνη για την κατάσταση που έχει περιέλθει η κοινωνία μέσα από τα δυσβάστακτα μέτρα που έχουν επιβάλλει.
Μόνο που στους δανειστές τρέχει η Ελλάδα η οποία, όπως έχει πολλές φορές εξαγγελθεί, επιτέλους φέτος αναμένεται να βγει από το μνημόνιο. Αλλες χώρες όπως η Ιρλανδία και η Ισπανία έχουν βγει εδώ και χρόνια. Επίσης, έχει βγει και η Κύπρος. Η Ελλάδα γιατί αργεί;
Αν, επιτέλους, δεν κοιτάξουμε τα δικά μας λάθη, θα είναι πολύ εύκολο να τα επαναλάβουμε. Και αν δεν συγκροτηθεί ουσιαστικός σχεδιασμός για την Ελλάδα στη μεταμνημονιακή εποχή και δεν καταργηθούν άδικοι φόροι και χαράτσια που έχουν διαλύσει την κοινωνία, η έξοδος της χώρας μας στις “αγορές” θα είναι δώρον άδωρον για τον απλό κόσμο.
Μέχρι τώρα από κανένα πολιτικό φορέα και κόμμα εξουσίας δεν έχουμε ακούσει τον σχεδιασμό για την επόμενη μέρα… Για μια καλύτερη θέση της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη και για ουσιαστικά μέτρα οικονομικής ανακούφισης του πληθυσμού.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 11/12/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/lathi-ke-mnimonia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου