Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Στο "κατεστραμμένο δωμάτιο": Επί σκηνής προβλήματα του σύγχρονου κόσμου

Μια συζήτηση που ξεκινά αθώα και καταλήγει σε αλήθειες, φόβους, εντάσεις, αντιπαραθέσεις για προβλήματα του σύγχρονου δυτικού κόσμου, όπως το προσφυγικό και η τρομοκρατία, αποκαλύπτεται μέσα από “Το κατεστραμμένο δωμάτιο”, την νέα παράσταση που ανεβαίνει στο θέατρο “Κυδωνία”.
Πρόκειται για ένα έργο του Σκωτζέζου συγγραφέα και σκηνοθέτη Μάθιου Λέντον, που διερευνά τη σχέση του σημερινού ανθρώπου με τις καταιγιστικές εξελίξεις που συγκλονίζουν τον πλανήτη.
Στην παράσταση ξεδιπλώνεται αριστοτεχνικά, όλη η εποχή μας και ό,τι αυτή περιέχει. Ανθρώπινα πάθη, σύγχρονα αδιέξοδα, σκοτεινά σημεία των ανθρώπων, κρίση, προσφυγικό, διαδίκτυο, οικογένεια, ζωή και θάνατος, έχουν τη δική τους θέση στον διάλογο μεταξύ των τριών συμμετεχόντων. Καθένας, έπειτα από δυο – τρία ποτηράκια αλκοόλ, αποκαλύπτει τις βαθύτερες σκέψεις του γύρω από τα σύγχρονα προβλήματα.
Πρόκειται για μια παράσταση αυτογνωσίας, που δίνει έμφαση στο θέμα των προσφύγων, στα νεκρά παιδιά στις ακρογιαλιές, στα βίντεο που γίνονται viral στο διαδίκτυο, στις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη. Για όλα αυτά που βλέπουμε μέσα από το… παράθυρό μας και για τον τρόπο με τον οποίο τα αντιμετωπίζουμε.
«Το κατεστραμμένο δωμάτιο» ανεβαίνει (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έως τις 25/2) σε μετάφραση Δημήτρη Κιούση, σκηνοθεσία και αισθητική της παράστασης Μιχάλη Βιρβιδάκη, σύνθεση ήχων Δημήτρη Ιατρόπουλου, παραγωγή εικόνας Πάρη Χαμουρίκου, φωτισμούς και διαχείριση εικόνας και ήχου Γαλάτειας Σαραντάκου, ενώ παίζουν επί σκηνής οι ηθοποιοί: Ντία Κοσκινά, Στελλίνα Ιωαννίδου, Μιχάλης Βιρβιδάκης, Πάρης Χαμουρίκος και Εμμανουήλ Στεφανουδάκης, ο οποίος εκτελεί χρέη και βοηθού σκηνοθέτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 24/1/2018)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/epi-skinis-provlimata-tou-sigchronou-kosmou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου