Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Προβλήματα ζητούν λύση στα Χανιά

Η περιήγηση στην πόλη των Χανίων αποκαλύπτει την ομορφιά της αλλά παράλληλα, αναδεικνύει σειρά από προβλήματα που χρονίζουν. Η επίλυσή τους δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερο κόστος και δεν μπορεί να είναι τόσο δύσκολη.
Οι κατά καιρούς επισημάνσεις αφορούν μεταξύ άλλων:
•Τα προβληματικά πεζοδρόμια και τις ανολοκλήρωτες ράμπες. Χαρακτηριστική περίπτωση στην οδό Αποκορώνου, στο ύψος της πλατείας Κολοκοτρώνη, το γεγονός ότι ράμπα βλέπουμε στη μια πλευρά του δρόμου και όχι στην απέναντι!
•Την έλλειψη φαναριών σε κεντρικούς δρόμους: Στη διασταύρωση των οδών Ακρωτηρίου και Προφήτη Ηλία δεν υπάρχουν στην ουσία φανάρια και η οδήγηση καθίσταται ιδιαίτερα επικίνδυνη.
•Την μεγάλη καθυστέρηση σε επισκευές. Π.χ. στην πλατεία Τάλω ρεπορτάζ των “Χανιώτικων νέων” τις προηγούμενες ημέρες ανέδειξε τα προβλήματα που ζητούν λύσεις.
•Τους άστεγους: Εδώ έχει γίνει αναμφισβήτητα μια σημαντική δομή: ο ξενώνας αστέγων στην περιοχή της Ρεγγίνας. Αλλά η εξεύρεση λύσης για τους άστεγους που για τον έναν ή τον άλλον λόγο δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει ο ξενώνας, θα έπρεπε να απασχολήσει ευρύτερα τις υπηρεσίες Πρόνοιας της Πολιτείας, ώστε τουλάχιστον τον χειμώνα να υπάρχει εναλλακτικό “καταφύγιο”.
•Τον δημοτικό κήπο. Η παιδική χαρά του δημοτικού κήπου χρειάζεται συχνά έλεγχο και συντήρηση για την ασφάλεια των παιδιών που παίζουν. Το ίδιο, φυσικά, και οι άλλες παιδικές χαρές των Χανίων. Παράλληλα, ο δημοτικός κήπος αποτελεί μια μοναδική όαση στο κέντρο της πόλης για μικρούς και μεγάλους. Η βελτίωσή του θα έπρεπε να αποτελεί σταθερά στόχο του Δήμου και των υπηρεσιών του. Ο ιδιοκτήτης του ιστορικού καφέ “Κήπος” Βασίλης Σταθάκης, έχει καταθέσει ενδιαφέρουσες προτάσεις. Τις έχουν υπ΄όψιν τους στον Δήμο;
•Τα αδέσποτα: Σε κάθε περιοχή της πόλης συναντάμε αδέσποτα ζώα. Τα φιλοζωικά σωματεία με τον Δήμο πρέπει να εντείνουν τις επαφές τους και σε συνεργασία να δώσουν λύσεις.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 7/3/2018)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/provlimata-zitoun-lisi-10/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου