Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

"Wilson & Wilson": Παράσταση - "ταξίδι" στον μυστηριώδη κόσμο του ανθρώπινου νου

Εσωτερικές συγκρούσεις των ανθρώπων και... άδυτα της ανθρώπινης φύσης, βγαίνουν στην επιφάνεια μέσα από την παράσταση του έργου: "Wilson & Wilson" που ερμηνεύει αριστοτεχνικά ο Νικόλας Βαγιονάκης στο θέατρο "Φούρνος" στην Αθήνα.
Το έργο, που παρουσιάζεται πρώτη φορά στο θέατρο, βασίζεται σε διήγημα του "πατέρα" της λογοτεχνίας μυστηρίου Εντγκαρ Αλαν Πόε και πραγματεύεται το θέμα του σωσία, τις εμμονές, τον διχασμό προσωπικότητας, ψυχώσεις και άλλες διαταραχές. Παράδοξα που κρύβονται εντός των ανθρώπων και, σε κάποιες περιπτώσεις, εκδηλώνονται.
Η παράσταση αποτελεί ένα "ταξίδι" στον μυστηριώδη κόσμο του ανθρώπινου νου, στο νου που κάποτε χάνεται σε ανεξιχνίαστα μονοπάτια για να επανέλθει στην σκληρή πραγματικότητα, μέσα από την αλήθεια του Γουίλσον και Γουίλσον και την εξαιρετική ερμηνεία του Νικόλα Βαγιονάκη. 
Το ψυχολογικό αυτό έργο του Έντγκαρ Άλαν Πόε, είναι ένα σχεδόν αυτοβιογραφικό αφήγημα πάνω στο οποίο βασίστηκαν μοντέρνες αναγνώσεις, είναι διαχρονικό, συναρπαστικό και βαθιά ανθρώπινο.
Η παράσταση -που μακάρι να ταξιδέψει στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα- ανεβαίνει σε δραματουργική επεξεργασία και μετάφραση Νικόλα Βαγιονάκη και Μιράντας Βατικιώτη και σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Νικόλα Βαγιονάκη στο Θέατρο Φούρνος (Μαυρομιχάλη 168) Σαββατο στις 9.15 μ.μ. και  Κυριακη στις 8.15 μ.μ. Κρατήσεις θέσεων (210) 6460748. Κρατήσεις on line Viva.gr
-Η φωτογραφία είναι από την σελίδα της παράστασης στο facebook.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου